sensnet jun/ 29/ 2021 | 0

Complementaire geneeskunde is een vorm van geneeskunde die wordt gebruikt als aanvulling op reguliere geneeskunde. Zo wordt dus samengewerkt met artsen, in plaats van het vervangen van deze artsen. Complementaire geneeskunde is dus niet hetzelfde als alternatieve geneeskunde, omdat complementaire geneeskunde niet vervangt, maar juist aanvult. Wanneer de kansen voor herstel laag zijn met reguliere geneeskunde of wanneer je extra zekerheid wilt is complementaire geneeskunde dus een goede optie. Zo heb je namelijk de vertrouwdheid en zekerheid van reguliere geneeskunde, met daarbij nog de extra boost die je misschien wel nodig had van complementaire geneeskunde. Verschillende klachten eisen dan ook verschillende soorten complementaire geneeskunde.

Hoe werkt complementaire geneeskunde?

Er zijn een aantal verschillende vormen van complementaire geneeskunde. Zo is er kinesiologie, massagetherapie, enzymtherapie, elektroacupunctuur en orthomoleculaire voedingsleer. In het kort is kinesiologie een behandelmethode die zich op de spieren richt, massagetherapie spreekt voor zich en enzymtherapie is het toedienen van enzympreparaten. Verder is elektroacupunctuur een vorm van acupunctuur waarbij een kleine elektrische stroom tussen paartjes van acupunctuur naalden wordt gestuurd en orthomoleculaire voedingsleer is een behandelmethode waarbij voedingsstoffen in doseringen worden toegediend. Al deze vormen van complementaire geneeskunde hebben dus een ander einddoel. Zo zoek je met rugpijn bijvoorbeeld de massagetherapie op.

Combineer reguliere geneeskunde met natuurgeneeskunde

Al duizenden jaren worden er voor allerlei verschillende klachten en ziektes naar oplossingen gezocht in de natuur. Zo werden vroeger altijd kruiden en planten gebruikt voor kwaaltjes zoals misselijkheid, hoofdpijn, slecht slapen en dergelijke zaken. Tegenwoordig zien we daar steeds minder van. Je kunt echter, door complementaire geneeskunde te combineren met reguliere geneeskunde, deze behandelmethodes voortzetten. Veel oude plantenmedicijnen werkten daadwerkelijk en kunnen daarom zonder problemen nog steeds gebruikt worden. Zo zijn er dus allemaal manieren waarop de natuur jou kan helpen helen. Wanneer je deze manieren combineert met bezoekjes aan je dokter kun je jouw kansen op een volledig herstel optimaliseren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *