sensnet jun/ 29/ 2021 | 0

Ademhalen lijkt zo vanzelfsprekend maar veel mensen ademen helemaal niet goed. Goed leren ademen kun je leren met ademtherapie. Tijdens momenten van stress kun je merken dat je begint te hyperventileren. Dit komt doordat je te hoog ademhaalt. Wanneer je leert om lager te ademen, dus via je buik, leer je hoe je jezelf kalm kunt houden in stress situaties. Ademtherapie is een goede manier om te leren hoe je het beste kunt ademen. Door samen te oefenen op een juiste ademhaling kun je dit later zelf in de praktijk brengen wanneer een stress situatie zich voordoet. Ook mensen die bijvoorbeeld thuis zitten met een burn-out hebben veel baat bij ademtherapie. 

Ademen om beter te worden

Wanneer je COPD hebt is ademen niet vanzelfsprekend. Juist dan is het belangrijk om te leren hoe je het beste ademhaalt. Door beter gebruik te maken van je longinhoud merk je dat ademen een stuk prettiger wordt. Ook voor ex-COVID patiënten is het van belang om weer juist te gaan ademen en de longen weer in goede vorm te krijgen. Ervaar je angsten, pijn, hartklachten of ben je snel vermoeid? Dan kan ademtherapie voor jou een uitkomst bieden. Leer je lichaam kennen en genees jezelf door te focussen op een juiste manier van ademhalen. Ademhalen is de levensenergie van ons lichaam en het is dus heel belangrijk om dit goed uit te voeren.  

Plan je afspraak digitaal

Ben je aan huis gebonden door ziekte of kleine kinderen? Dan kun je ook kiezen voor een digitaal consult. Dit is vooral handig zodat je geen extra reistijd kwijt bent en je fijn thuis kunt blijven. Naast ademtherapie wordt er ook Cesar oefentherapie aangeboden op het internet. Dit is een behandeling die zich focust op je houding, beweging en gedrag. Doordat je bijvoorbeeld altijd een verkeerde sta houding hebt, kun je veel lichamelijke klachten ervaren. Cesar oefentherapie helpt  door oefeningen te doen je houding te verbeteren. Hierdoor zullen je pijnklachten verminderen of zelfs verdwijnen. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.